-
Reflexologi/Zonterapi-
 
Reflexologi är det internationella namnet på zonterapi. Reflexologi / zonterapi grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras, masseras upp med händer eller zonstavar för att öka cirkulationen och aktivera människans fantastiska naturliga självläkningsförmåga. Nervretningarna från zon till kroppsdel löser blockeringar, blodcirkulationen ökar vilket gör att gifter och slaggprodukter rensas ut. Vi Kaironreflexologer använder oss gärna av benämningen Reflexologi för att särskilja oss från klassisk Fotzonterapi. Förutom foten arbetar en Kaironreflexolog med zoner på hela benen, öra, ansikte, kranie och kroppen som helhet.Taktilmassage-

Taktipro handlar om bemötande och beröring, det är en metod som används inom rehabilitering, omvårdnad och friskvård. Det är en mjuk omslutande beröring, varsamma styrkningar aktiverar beröringsreceptorerna, som med respekt, omtanke och lyhördhet anpassat efter varje individs integritet och behov. Händerna är arbetsredskapet. Med total närvaro och lugn rytm följer rörelserna varandra så att det parasympatiska nervsystemet aktiveras - motpolen till adrenalinpåslag och stress. Metoden har en bestämd struktur utvecklad efter hudens dermatom, de langerska linjerna och de taktila receptorernas lokalisation och täthet. Kroppen är ”inboad”. Det stärker kroppsuppfattningen och ger skydd, trygghet och värme. Effekter som ofta ses är avslappning, bättre sömn, förbättrad mag-tarmfunktion, stärkt kroppsuppfattning, ökad självkänsla, mindre stress, lindring av smärta, mindre oro och ångest, tänd livsgnista.
 
 

Lymfmassage-

 Sätter fart på kroppens avlopp.
Precis som i alla ”avloppssystem” kan det bli stockningar i lymfsystemet – dvs. vätskan med slaggprodukter (lymfan) flyter inte på i den takt som behövs, utan ”skräpet” blir kvar i vävnaderna, där de bildar förtätningar och så småningom fettväv med inväxning av bindväv, det kallas fibroser. 
I denna förtätade vävnad fastnar ytterligare lymfvätska och slaggprodukter och hela systemet fungerar ännu sämre – en ond cirkel har startat. Smärta och sjukdomar uppstår.
 
Hur fungerar lymfmassage?
Lymfsystemet stimuleras av djupandning och strykningar i lymfflödets riktning, för att lossa på stopp och fibroser använder jag olika grepp och djupvågsbehandling. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage, kopppning, andning, djupvåg och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroser. Du ligger på en IR matta som ger en skön värmande känsla. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.
Behandlingen passar ALLA
För att få igång lymfsystemet och för bästa effekten rekommenderar jag att boka 3 behandlingar lite tätare och att göra egenvåden mellan behandlingarna.


Djupvågsbehandling-
Swedish Fascia Vibes är en ny form av behandling av fascia / bindväv, som effektivt och försiktigt ökar rörlighet och avslappning, lindrar smärta och spänning, förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet. 

  • Modernt behandlingsverktyg med 400-1200 harmoniska vibrationer per minut sätter fascian i rörelse.
  • Rörelsen sprids över stora områden, både djupt och brett, vilket ökar avslappning, cirkulation och vätskeflödet
  • De flesta upplever behandlingen som behaglig och skonsam, men samtidigt snabb, effektiv och med tydligt resultat.
  • Hemligheten är variationen i hastighet, vilket ”tvingar” nervsystemet att slappna av.

Örtterapi/Fytoterapi-

Att använda örter vid obalanser i kroppen är den äldsta formen av alternativ medicin. 80% av världens befolkning använder någon form av örter som behandling i dag, både akut och förebyggande. Forskning pågår ständigt och fytomedicinen utvecklas.
Man kan använda örter på flera sätt både utvärtes och invärtes. Ex som tinktur, torkad i kapslar, som te, salva mm. Man tar hänsyn till varje individ vid val av örter. 

Homeopati-